martes, julio 10, 2007

Twinoo. Joc de destresa matemàtica i visual

Els descobriments que la neurofisiología ha efectuat en les seues investigacions sobre els hemisferis cerebrals han posat de manifest que cada hemisferi cerebral està especialitzat en diferents processos del coneixement. Així en l'hemisferi esquerre estaria especialitzat entre altres en la capacitat verbal (usar paraules per a anomenar, descriure, definir), en la capacitat analítica (solucionar les coses pas a pas), i en la capacitat lògica (extraure conclusions basant-se en la lògica), mentres que en l'hemisferi dret residirien les capacitats més relacionades amb el fet de dibuixar com poden ser: la sintètica (unir les coses per a formar conjunts), l'analògica (vore semblança entre les coses) , l'espacial, i la intuïtiva (comprensió basada en sensacions o imatges visuals).

Twinoo és un joc a l'estil de Brain Training que permet exercitar els dos hemisferis cerebrals, al tindre que resoldre les operacions matemàtiques de l'esquerra de la pantalla, al mateix temps que les mescles de color de la part dreta. Després de jugar podràs comprovar si has aconseguit entrar entre els millors jugadors de la setmana o de les últimes 24 hores.

Per a jugar fes clic en la imatge o ací.

Lectura recomanada: "Aprender a dibujar con el lado derecho del cerebro", de Betty Edwards. Ediciones Urano. En esta llibre l'autora planteja una sèrie de senzills exercicis dirigits a exercitar les funcions cognitives de l'hemisferi dret cerebral, per a ensenyar a dibuixar, inclús a aquells que pensen que estan negats per a l'activitat artística. Les il·lustracions amb els progressos dels seus estudiants són espectaculars.

No hay comentarios: